Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Δημήτρης Σκαρμούτσος: "Όταν φεύγω εγώ από την κουζίνα,υπάρχει δημοκρατία"!

Στο περιοδικό "Soul 51" μίλησε ο δημοφιλής σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος που έχει κάνει πάταγο στην τηλεοπτική πραγματικότητα εξαιτίας της ανατρεπτικής του εμφάνισης.Τί είπε;Διαβάστε παρακάτω.

Για την μαγειρική: "Η μαγειρική το ’60,’70 και ’80 ήταν οι άσπροι σκούφοι, οι άσπρες ποδιές και οι άσπρες ζακέτες…Και ξαφνικά έγινε το μεγάλο “μπαμ”,κάτι το οποίο ξεκίνησε νομίζω από την Αμερική. Ανακάλυψαν,λοιπόν,ότι η μαγειρική δεν ήταν αυτό το αποστειρωμένο πράγμα,μπήκαν πολλά νέα παιδιά με νέες ιδέες,μπήκαν πολλά ναρκωτικά,πολύ αλκοόλ και μαζί μπήκε η ανάλογη μουσική".Στις κουζίνες όμως,δούλευαν και παράνομοι μετανάστες για τους οποίους ο Δημήτρης Σκαρμούτσος,λέει "Θυμάμαι σε ένα ξενοδοχείο που δούλευα να σκάει η Επιθεώρηση Εργασίας, να κρύβονται μέσα σε κάδους σκουπιδιών και να τους τσουλάμε έξω".


Για την ελληνική κουζίνα: "Νομίζω ότι η δική μας η κουζίνα έχει πολύ χώρο για να πειραματιστείς.Παίρνεις,ας πούμε,ένα παραδοσιακό πιάτο όπως ο μουσακάς και μπορείς να κάνεις χίλια δυο πράγματα.Τώρα έχει αρχίσει το μυαλό των μαγείρων να ανοίγει και να βγαίνει προς νέες κατευθύνσεις".

Για τα τατουάζ του: "Δεν είναι τραγικό.Ξέρεις στην αρχή δεν ήθελαν να με βγάλουν και έφταιγα και εγώ,γιατί δεν το κυνήγησα.Αλλά δεν νομίζω ότι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις με είχαν ψηλά στη λίστα.Αφού,τι να λέμε,κι εγώ που με βλέπω καμιά φορά στο μοντάζ τρομάζω…Όποιοι έχουν τατουάζ στην τηλεόραση είναι από κάτι ξένες σειρές,είναι φυλακόβιοι και μηχανόβιοι!".

Για την μουσική: "Έχω μεγαλώσει και το έχω ζήσει και νιώθω ότι κάπως έχει κλείσει αυτός ο κύκλος. Δεν σου κρύβω βέβαια,ότι κάποιες φορές σκέφτομαι ότι θέλω να πάρω ένα μπάσο και να αρχίσω να γρατζουνάω πάλι.Ήταν ωραία χρόνια σίγουρα.Γρήγορα χρόνια.Κι επειδή μπλέχτηκαν πολλά πράγματα στη μέση, επειδή αυτή η μουσική τότε δεν πήγαινε μόνη της, έχασα φίλους από αυτό".Ο ίδιος ακούει την αγαπημένη του μουσική όταν μαγειρεύει κι έχει πάντα τον πρώτο λόγο,ενώ όπως λέει: "Όταν φεύγω εγώ υπάρχει δημοκρατία.Όσο είμαι εγώ θα βαράει γρήγορα,γιατί η μαγειρική θέλει γρηγοράδα και δυνατά.Τόσο που καμιά φορά δεν ακούς τι παίζει από την παραμόρφωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...