Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Δημήτρης Σκαρμούτσος: "Η πρώτη φορά τηλεοπτικά είναι όπως όταν κάνεις έρωτα.Κάνεις λάθη"!

Στο Βήμα έδωσε συνέντευξη ο λατρεμένος chef Δημήτρης Σκαρμούτσος που έχει συζητηθεί όσο κανένας τον τελευταίο καιρό,μιλώντας για την τηλεόραση,την δημοσιότητα,την επιτυχία του Master Chef,αλλά και την δική του επιτυχία τηλεοπτικά και προσωπικά.Τί έχασε και τί κέρδισε με τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα που σκίζει στους πίνακες τηλεθέασης;Διαβάστε παρακάτω.
  
Για τις πολλές συνεντεύξεις που δίνει: «Και λίγες είναι σε σχέση με τα αιτήματα.Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα έδινα καμία,αλλά είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν, είναι υποχρεώσεις. Αλλά είναι και κάποια που θέλω και τα κάνω.Δεν είναι θέμα ματαιοδοξίας.Διαβάζετε αυτά που θέλω εγώ. Αν δεν τα πω, θα τα βρουν μόνοι τους όσοι ψάξουν. Και αυτό έχει γίνει. Δεν φοβάμαι, απλώς το συνειδητοποίησα αργά. Μόλις έγιναν κάποιες κινήσεις σε πολύ κοντινό μου πρόσωπο ξύπνησα. Ως τότε ήμουν βλάκας. Βγήκα και είπα κάποια πράγματα τα οποία ειπώθηκαν από το δικό μου στόμα και όχι από όσους ήθελαν με τον δικό τους τρόπο».

Έχει βάλει όρια σε όσα δημοσιοποιούνται για εκείνον; «Εχω βάλει όριο. Βγήκα στο γυαλί και δεν ξέρω αν θα ξαναβγώ. Εκανα ό,τι έκανα εν αγνοία μου. Το έκανα για τα λεφτά. Αλλά δεν ήξερα τι θα γίνει. Εχω χάσει τα πάντα τώρα. Η ζωή μου μέσα σε τρεις μήνες ήρθε τούμπα. Ξέρετε τι σημαίνει για έναν άνθρωπο 40 ετών που δεν κυνηγάει την τηλεόραση να του συμβεί όλο αυτό; Δεν πήγα εγώ να τη βρω, εκείνη ήρθε σε μένα και μάλιστα σε φάση που είχα ανάγκη τα λεφτά. Δεν ήξερα τις συνέπειες».
Θα ξανάκανε τηλεόραση; «Το σκέφτομαι πάρα πολύ. Θα το κάνω υπό άλλες προϋποθέσεις. Ξέρω τώρα πώς γίνονται τα πράγματα. Ξέρω πού θα πω τα “ναι” και τα “όχι” μου. Είναι σαν την πρώτη φορά που κάνεις έρωτα. Κάνεις λάθη. Πάντως φυλάχτηκα και από κάποια άλλα. Δεν βγήκα στις τηλεοράσεις, μόνο στο πρωινό του Μega. Περνάμε δύσκολα και όλοι ψάχνουν να βρουν κάτι. Ολοι αυτοί που με παίρνουν τηλέφωνο και μου ζητούν συνεντεύξεις πριν από τρεις μήνες δεν μου μιλούσαν».
Πώς αντιδρούν οι άλλοι απέναντί του τώρα που είναι δημοφιλής; «Εξαργυρώνουν την επιτυχία σε δύσκολους καιρούς. Αν και δεν θεωρώ ότι έκανα μεγάλη επιτυχία. Είναι επιτυχία της παραγωγής και του καναλιού. Δεν βλέπω ούτε τον εαυτό μου πώς βγαίνει στο γυαλί γιατί εκείνη την ώρα δουλεύω. Εγώ ήμουν καλά και με τη μοναξιά μου. Ντρέπομαι όταν μου ζητούν αυτόγραφα. Ποιος είμαι; Ούτε καν τηλεοπτικό πρόσωπο, δεν είναι αυτή η δουλειά μου».

Τί κέρδισε ο ίδιος από το «Μaster Chef»; «Μου κόστισε πολλά πράγματα από την προσωπική μου ζωή, τα οποία είχα χτίσει πολλά χρόνια. Τα είχα κερδίσει για τον εαυτό μου και μου τα πήρε μέσα σε λίγους μήνες. Δεν μου έδωσε πολλά. Πέρασα καλά, γνώρισα κάποιους ανθρώπους με τους οποίους δέθηκα πολύ, όπως είναι ο Λευτέρης Λαζάρου και τον αγαπώ πολύ. Μου έδωσε φίλους που αξίζουν και κάποια χρήματα».

Πώς νιώθει που θεωρείται ζεν πρεμιέ; «Δεν το καταλαβαίνω! Είμαστε χρόνια στην Αθήνα και μαγειρεύαμε.Αλλά δεν υπήρχε προβολή.Η τηλεόραση είναι πολύ ισχυρή, ειδικά τώρα που ο κόσμος περνάει άσχημα και βλέπει παραπάνω.Μπορεί να σε ανεβάσει απότομα και να σε ρίξει στα Τάρταρα».

Για την κουζίνα: «Η κουζίνα είναι αντρική υπόθεση μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο. Ερασιτεχνικά οι γυναίκες μαγειρεύουν καλύτερα. Είναι σκληρή δουλειά η κουζίνα. Η γυναίκα θέλει οικογένεια και παιδί. Ο άντρας έχει άλλη δέσμευση και το επάγγελμα ζητάει πολλά.Η κουζίνα πάντα ήταν η μοναδική ερωμένη μου,αυτό έχει δείξει τουλάχιστον μέχρι στιγμής η πορεία.Αλλά ποτέ μη λες ποτέ.».

Για το αν το Αλάτσι,στο οποίο είναι chef,κέρδισε κόσμο μέσα από το Master Chef: «Πάντα είχε κόσμο. Ισως άλλαξε τις ηλικίες. Εφερε πιο νέο κόσμο,αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλό.Το “Αλάτσι” έχει πορεία πέντε χρόνων,έχει σταθερή πελατεία.Τώρα αλλάζεις πελατεία. Ανοίγεσαι σε μια άλλη αγορά,αλλά ο σταθερός πελάτης παίρνει τηλέφωνο και δεν βρίσκει τραπέζι!Μπορεί να χάσεις τους παλιούς αλλά δεν ξέρεις αν θα κρατήσεις τους καινούργιους μόλις τελειώσει το τηλεοπτικό κομμάτι».

Θα έκανε δική του εκπομπή; «Συγκεκριμένες προτάσεις δεν έχουν γίνει.Έχουν συζητηθεί κάποια πράγματα,αλλά όχι να έλθει κάποιος και να μου πει κάτι συγκεκριμένο.Κουβέντες γίνονται...Δεν είμαι σίγουρος αν θα μ' ενδιέφερε. Εξαρτάται από το τι θα είναι, πώς θα είναι γυρισμένο.Εχω ιδέες που πάντα ήθελα να κάνω».

Για την επιτυχία του Master Chef: «Το μαγείρεμα μπορεί να σε οδηγήσει σε καταστάσεις ριάλιτι.Προς τιμήν του Μega κάτι τέτοιο δεν έγινε,αντίθετα μάς ζητήθηκε να εξηγούμε πολύ καλά στον κόσμο το τι γίνεται,καλύπτοντας την απουσία γεύσης και όσφρησης που στερεί η τηλεόραση.Επίσης δεν μας βάλανε σε καλούπια.Μου είπαν να είμαι ο εαυτός μου.Το μόνο που έκοψα ήταν οι βρισιές.Κατανοητό».

Για τον χαρακτήρα του: «Αυτό που νιώθω αυτό δείχνω. Αν θέλω να σε αγκαλιάσω, θα σε αγκαλιάσω.Αν δεν σε γουστάρω, θα σου το δείξω.Ετσι είμαι εγώ».

Ποιους εγχώριους τηλεοπτικούς σταρ ξέρει; «Ονόματα ξέρω,αλλά όχι τι κάνει ο καθένας.Για να καταλάβετε,θα σας πω το εξής: μια μέρα ήμουν με μια φίλη και είδα σε ένα σταντ περιπτέρου ένα κουτσομπολίστικο περιοδικό με φωτογραφία της Ελεονώρας Μελέτη, αλλά ο τίτλος αφορούσε την Κάτια Δανδουλάκη.Το είδα και είπα: “Κοίτα να δεις που η Κάτια Δανδουλάκη δεν μεγαλώνει ποτέ!”. Τώρα καταλαβαίνετε...Αυτή είναι η σχέση μου με την τηλεόραση.Απλώς τώρα αρχίζω να έχω επαφή με ονόματα. Δεν βγαίνω σε εκπομπές. Ντρέπομαι,δεν νιώθω άνετα. Δεν έχω να πω κάτι για την τηλεόραση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...